Rovana Plumb, aviz favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene

Rovana Plumb, aviz favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene

Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat au avizat-o, joi, pe Rovana Plumb pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Aceasta a obținut 15 voturi pentru, 8 împotrivă și nicio abținere.

"Principalul nostru obiectiv în ceea ce privește absorbția fondurilor europene este acreditarea autorităților de management pentru fondurile structurale și de investiții. Pe data de 28 aprilie au fost transmise către Autoritatea de Audit toate procedurile necesare pe fiecare autoritate de management care gestionează cele 10 programe operaționale. Așteptăm ca într-o perioadă relativ scurtă primele trei autorități de management, respectiv pentru Programul Operațional Asistență Tehnică, PO Capacitate Administrativă și PO Inițiativa pentru IMM-uri să fie acreditate și să putem să transmitem către Comisia Europeană declarațiile de cheltuieli, la fel și pentru celelalte programe: Infrastructură Mare, Capital Uman, Competitivitate și POR", a spus Plumb.

Ea a precizat că din discuțiile purtate cu Autoritatea de Audit se previzionează o acreditare pentru aceste patru programe până la începutul lunii august.

De asemenea, a afirmat că autoritățile au plătit 800 milioane euro către beneficiari, iar după acreditarea autorităților de management se pot transmite declarațiile de cheltuieli către Comisia Europeană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Ana Birchall: În urma deciziei de astăzi a CJUE instanțele de judecată pot anula actele Secției Speciale / Actel…