Rovana Plumb: Invit Comisia Europeană să fie prudentă cu afirmaţiile; Codul administrativ nu este încă finalizat

Rovana Plumb: Invit Comisia Europeană să fie prudentă cu afirmaţiile; Codul administrativ nu este încă finalizat

România întotdeauna şi-a respectat angajamentele, a declarat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a invitat Comisia Europeană să fie "prudentă" în afirmaţiile despre Codul administrativ.

"Invit Comisia Europeană să fie prudentă în ceea ce priveşte o astfel de afirmaţie, deoarece Codul administrativ nu este încă finalizat. România întotdeauna şi-a respectat angajamentele şi şi le va respecta", a spus Plumb, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă ţara noastră riscă să piardă o jumătate de miliard de euro în urma unor prevederi din Codul administrativ, aşa cum a anunţat CE.

Întrebată dacă va fi modificat Codul administrativ la Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat de Senat, Rovana Plumb a răspuns: "Vom analiza".

"Vom analiza şi vom vedea, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă. Încă o dată, cred că nu trebuie să existe în momentul de faţă concluzii până când nu se finalizează Codul administrativ", a adăugat Plumb.

Potrivit presei, Comisia Europeană a avertizat că amendamentele din Parlament la Codul administrativ periclitează eforturile de profesionalizare a funcţionarilor publici şi anulează paşii anteriori făcuţi în acest sens.

Comisia a mai arătat că eşecul îndeplinirii obligaţiilor asumate de România (ex-ante) constituie temeiul pentru suspendarea plăţilor din fonduri europene. Practic, România riscă să piardă alocarea financiară a programului pentru perioada 2014 - 2020, adică 553,19 milioane de euro, a relatat presa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”