Royal Shakespeare Company reia spectacolele cu public

Royal Shakespeare Company reia spectacolele cu public

Royal Shakespeare Company (RSC) va relua reprezentaţiile cu spectatori într-un spaţiu construit special, ''Garden Theatre", din Stratford-upon-Avon, potrivit bbc.com.

Un spaţiu destinat reprezentaţiilor, proiectat astfel încât să nu existe pericolul infectării cu noul coronavirus, va fi inaugurat la Swan Gardens din Stratford-upon-Avon.

RSC îşi va relua spectacolele cu ''The Comedy of Errors'', a cărei premieră a fost anulată după ce sălile de teatru s-au închis anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19.

Compania a anunţat totodată o producţie televizată a ''The Winter's Tale'', preconizată să fie difuzată de BBC în aprilie.

Sălile de teatru care aparţin RSC s-au închis pe 17 martie 2020.

''Trăim şi vom continua să trăim vremuri pline de provocări, dar privim cu optimism spre viitor'', a spus directorul artistic RSC, Gregory Doran.

''Am închis când 'The Winter's Tale' şi 'The Comedy of Errors' erau aproape gata de premieră. Teatrul în aer liber ne oferă siguranţa că putem juca în faţa unui public numeros când vom ieşi din pandemie''.

Guvernul britanic a anunţat luna trecută planurile de a ridica lockdown-ul, stabilind cel mai devreme data de 17 mai pentru redeschiderea teatrelor în aer liber.

Stratford-upon-Avon, oraşul natal al dramaturgului William Shakespeare, a fost grav afectat de coronavirus întrucât mare parte din economia sa se bazează pe turism.

''Vom avea şi noi un rol în reabilitarea oraşelor noastre, precum şi în ceea ce priveşte binele comunităţii'', a spus Doran.

''Şi de-abia aşteptăm să ne întâlnim din nou cu publicul''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…