RPDC: Un nou test cu rachete al Phenianului, criticat de premierul Japoniei

RPDC: Un nou test cu rachete al Phenianului, criticat de premierul Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa un nou proiectil, conform informaţiilor furnizate de armata sud-coreeană şi de garda de coastă japoneză, la o zi după ce Phenianul anunţase pentru sfârşitul săptămânii organizarea de negocieri la nivelul grupurilor de lucru cu SUA, informează Reuters.

Statul major sud-coreean a informat că un proiectil neidentificat a fost lansat spre Marea Japoniei, din apropierea localităţii nord-coreene Wonsan situată în provincia Kangwon din sud-estul ţării. Garda de Coastă a Japoniei a anunţat, într-un comunicat, despre lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi o rachetă şi a avertizat navele să acorde atenţie informaţiilor ce vor fi difuzate ulterior pe această temă şi să nu se apropie de resturile ce plutesc.

Aceasta este cea de-a 9-a lansare realizată de regimul de la Phenian după cea mai recentă întrevedere dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în iunie, în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei.

Premierul Japoniei a condamnat puternic miercuri cea mai recentă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, afirmând că reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU.

Abe a comunicat reporterilor că Phenianul a lansat două rachete balistice în dimineaţa zilei de miercuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?