Rugby: România va juca partida de deschidere a Cupei Mondiale 2019

Rugby: România va juca partida de deschidere a Cupei Mondiale 2019

Selecţionata României, care a obţinut duminică biletul pentru Cupa Mondială de rugby ediţia 2019, va disputa partida de deschidere a acestei competiţii, împotriva reprezentativei ţării gazdă, Japonia.

Meciul va avea loc în data de 20 septembrie, pe stadionul Ajinomoto din Tokyo, în cadrul Grupei A, din care vor mai face parte Irlanda, recenta câştigătoare a Turneului celor Şase Naţiuni, Scoţia şi învingătoarea barajului Europa/Oceania.

Grupa B va avea în componenţă echipele Noii Zeelande, campioana mondială en titre, Africii de Sud, Italiei, învingătoarea turneului african, precum şi câştigătoarea recalificărilor.

Din Grupa C vor face parte Anglia, Franţa, Argentina, Statele Unite şi Tonga.

Grupa C va fi compusă din Australia, Ţara Galilor, Georgia, Fiji şi Uruguay.

România a fost învins duminică, în deplasare, cu 25-16 (10-6), de naţionala Georgiei, în ultima etapă a Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, însă ''Stejarii'' s-au calificat direct la Cupa Mondială 2019 din Japonia datorită victoriei surprinzătoare a Belgiei în faţa Spaniei (18-10).

Rezultatul înregistrat la Bruxelles a făcut ca România să-şi menţină locul 2 în clasamentul REIC, poziţie care permite accesul direct la turneul final de anul viitor.

Spania urmează să dispute un baraj zonal, într-un singur meci, împotriva Portugaliei, învingătoarea urmând să înfrunte apoi Samoa, reprezenta Oceaniei, în două manşe, pentru stabilirea ultimei echipe care va face parte din Grupa A a Cupei Mondiale 2019.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro