Rugby: Spaniolii au acuzat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu la meciul cu Belgia

Rugby: Spaniolii au acuzat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu la meciul cu Belgia

Santiago Santos, selecţionerul echipei de rugby a Spaniei, a acuzat arbitrajul "tendenţios" al românului Vlad Iordăchescu, în cursul meciului pierdut surprinzător de iberici duminică, la Bruxelles (10-18), informează presa spaniolă.

"Astăzi nu a pierdut Spania, astăzi a pierdut rugby-ul", a declarat Santos pentru presa din ţara sa. "A fost un arbitraj tendenţios şi care a nu a fost neutru", a adăugat antrenorul, citat de cotidianul El Mundo Deportivo.

La finalul jocului disputat pe stadionul "Petit Heysel" (Micul Heysel) din Bruxelles, în faţa a 2.000 de spectatori, jucătorii spanioli i-au reproşat vehement lui Vlad Iordănescu maniera de arbitraj, în timp ce belgienii au sărbătorit victoria "ca şi cum ar fi câştigat Cupa Mondială", deşi pentru ei meciul nu a avut nicio miză, adaugă ziarul spaniol.

Jaime Nava, căpitanul Spaniei, şi-a cerut ulterior scuze pentru modul în care colegii săi s-au comportat faţă de arbitrul român.

"Sunt căpitan şi îmi cer scuze pentru persecuţia arbitrului. Această imagine de la final nu corespunde nici cu sportul nostru şi nici cu valorile acestei echipe. Trebuie să se înţeleagă că ne-a fost luată o parte din visul nostru", a spus Nava, citat de Federaţia spaniolă de rugby.

Selecţionata României s-a calificat la Cupa Mondială 2019, profitând de înfrângerea surprinzătoare a Spaniei în faţa Belgiei. Rezultatul înregistrat la Bruxelles a făcut ca echipa ţării noastre să se menţină pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe International Championship (REIC), poziţie care permite accesul direct la turneul final de anul viitor.

"Stejarii" vor face parte din Grupa A la Cupa Mondială din Japonia, urmând să dispute partida de deschidere în compania reprezentativei ţării gazdă.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

4 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

5 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat