Rugby: Victorii pentru Irlanda și Scoția în Turneul celor Șase Națiuni

Rugby: Victorii pentru Irlanda și Scoția în Turneul celor Șase Națiuni

Selecționata Irlandei a învins cu scorul de 19-9 (7-6) reprezentativa Franței, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Turneului celor Șase Națiuni la rugby, disputată sâmbătă pe Aviva Stadium din Dublin, în fața a 52.000 de spectatori.

Punctele învingătorilor au fost reușite de Conor Murray — eseu (29), Jonathan Sexton — o transformare (29), un drop-gol (50) și 2 lovituri de penalitate și Paddy Jackson — o lovitură de penalitate (76). Pentru francezi a punctat Camille Lopez — 3 lovituri de penalitate (12, 19, 74).

Într-un alt meci din cadrul acestei competiții, rezervată celor mai bune selecționate din Europa, disputat pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, naționala Scoției a dispus cu 29-13 de formația Țării Galilor, după ce oaspeții au condus la pauză cu 13-9.

Pentru scoțieni au înscris Seymour (44) și Visser (67) — eseuri și Russell — 2 transformări (44, 67) și 5 lovituri de penalitate (7, 30, 40+2, 55, 73). Galezii au replicat prin Williams — eseu (24) și Halfpenny — o transformare (24) și 2 lovituri de penalitate (12, 33).

De menționat că acesta este primul succes din ultimii 10 ani înregistrat de "Ciulini" în fața rivalilor galezi.

În clasamentul Turneului celor Șase Națiuni conduce Irlanda — 10 puncte, urmată de Scoția — 9 puncte, Anglia — 8 puncte, Țara Galilor și Franța — câte 5 puncte, și Italia — 0 puncte.

Duminică este programată partida Anglia — Italia, pe stadionul Twickenham din Londra.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…