Rusia a acordat cetăţenie unui număr de 125.000 de locuitori din estul separatist al Ucrainei

Rusia a acordat cetăţenie unui număr de 125.000 de locuitori din estul separatist al Ucrainei

Rusia a acordat cetăţenie în ultimele şapte luni unui număr de 125.000 de locuitori din regiunile controlate de rebeli în estul Ucrainei, a comunicat luni ministrul de interne rus Vladimir Kolokolţev, transmite dpa.

'Mai mult de 160.000 de cereri au fost primite în centre din regiunea Rostov', a declarat Kolokolţev, potrivit unui comunicat difuzat de ministerul său.

'Cetăţenia le-a fost deja acordată unui număr de 125.000 de solicitanţi', a precizat ministrul rus.

Anunţul survine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au programată luni, la Paris, prima lor întrevedere, sub o mediere franco-germană, pentru a relansa negocierile de pace în privinţa estului Ucrainei, unde războiul dintre Kiev şi separatiştii pro-ruşi, început în urmă cu peste cinci ani, a făcut peste 13.000 de morţi.

Putin a semnat în aprilie un decret ce instituie o procedură simplificată ce le permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk să primească paşaport rusesc.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”