Rusia a încercat să se amestece în alegerile americane din noiembrie, acuză şeful Pentagonului

Rusia a încercat să se amestece în alegerile americane din noiembrie, acuză şeful Pentagonului

Preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să se amestece în alegerile legislative din SUA din noiembrie, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării, Jim Mattis, relatează dpa şi Reuters.

Acuzaţia vine după ce preşedintele Trump a anulat o întâlnire prevăzută cu Putin în timpul summitului G20 din Argentina, invocând noile tensiuni dintre Rusia şi Ucraina.

"Nu există nicio îndoială că relaţia s-a înrăutăţit", a declarat Mattis la Reagan National Defense Forum. "El a încercat să-şi facă de lucru în alegerile noastre de luna trecută. Şi observăm un efort continuu în acest sens", a adăugat el.

"Avem de a face cu cineva în care pur şi simplu nu putem avea încredere", a mai spus Mattis.

Comunitatea americană de informaţii crede în mare parte că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016. Robert Mueller, fost şef al FBI, investighează aceste ingerinţe, inclusiv potenţiale legături cu campania electorală a lui Trump.

Trump a devenit tot mai agresiv faţă de Mueller, a cărui investigaţie a vizat mai multe persoane cu legături cu Trump.

Fostul avocat personal al preşedintelui a recunoscut în această săptămână că a minţit Congresul despre contactele de afaceri de la Moscova, care au continuat şi în timpul campaniei din 2016.

Mattis a mai spus că Putin dăunează intereselor Rusiei cu poziţia agresivă faţă de Ucraina, argumentând că Moscova efectiv împinge NATO să se înarmeze şi să devină mai unită.

Vladimir Putin şi-a exprimat la Buenos Aires speranţa că el şi Donald Trump se vor putea întâlni în curând. Ei s-au întâlnit ultima dată în iulie la Helsinki, când preşedintele american a provocat un val de nemulţumire, inclusiv în rândul republicanilor, după ce a refuzat să spună dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024