Rusia a închis înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale din martie. Cine se află pe listă

Rusia a închis înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale din martie. Cine se află pe listă

Înregistrarea candidaților Rusiei pentru alegerile prezidențiale din martie s-a încheiat, a informat duminică TASS, pe listă fiind președintele actual Vladimir Putin, așteptat să câștige, și trei politicieni care susțin războiul Moscovei în Ucraina.

Pe listă nu se regăsește candidatul rus anti-război Boris Nadejdin, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a interzis joi să candideze, declarând că a găsit nereguli în colectarea semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii sale.

CEC a înregistrat trei alți candidați în afară de actualul președinte rus, și anume: Vladislav Davankov, vicepreședinte al Dumei Ruse și membru al adunării Oamenilor Noi; Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaționalist, loial Kremlinului; și nominalizarea Partidului Comunist, Nikolai Jaritonov.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care a ales să candideze ca independent și nu din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, liderul suprem al Rusiei din 2000 și care are sub control toate pârghiile statului, este de așteptat să câștige la o mare diferență de voturi cursa de luna viitoare.

Deși nimeni nu s-a așteptat ca Nadejdin , în vârstă de 60 de ani, care a caracterizat războiul lui Putin din Ucraina drept o „greșeală fatală” – să câștige, criticile sale deschise i-au surprins pe unii analiști. Kremlinul a spus că nu îl vede ca pe un rival serios al lui Putin.

Nadejdin a declarat joi că va contesta decizia CEC la Curtea Supremă a Rusiei.

Războiul, pe care Kremlinul îl numește „operațiune militară specială”, se apropie de sfârșitul celui de-al doilea an și a provocat zeci de mii de morți de ambele părți, a strămutat milioane de ucraineni și a redus zeci de orașe și așezări la moloz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...