Rusia a informat companiile aeriene că s-ar putea să suspende cursele charter către Turcia (sursă)

Rusia a informat companiile aeriene că s-ar putea să suspende cursele charter către Turcia (sursă)

Rusia ar putea suspenda cursele charter către Turcia din cauza ''situației politice dificile'' din țara respectivă, potrivit unei informări adresate de Agenția federală rusă de transport aerian către companiile aeriene, transmite Reuters, referindu-se la o sursă din cadrul uneia dintre companii.

Sursa foto: www.moscow-airport.com

Relațiile dintre Moscova și Ankara au devenit tensionate în ultimele zile, după ce Turcia a cerut demisia președintelui sirian Bashar Al-Assad, un aliat puternic al Rusiei.

Contactată de Reuters, Agenția de transport aerian a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Dacă Moscova merge înainte cu acțiunea sa de suspendare, aceasta ar putea afecta grav turismul — deja greu încercat — din Turcia, care se bazează foarte mult pe turiștii din Rusia.

Cotidianul rus Kommersant a relatat că, potrivit unor date preliminare, agențiile ruse de turism au vândut deja până la 400.000 de pachete turistice în Turcia. Se aștepta ca, în total, circa trei milioane de turiști ruși să viziteze Turcia în acest an.

Pentru Rusia, Turcia este un important cumpărător agricol și informațiile potrivit cărora Moscova intenționează să interzică cursele charter survine cu câteva săptămâni înainte ca Moscova și Ankara să discute motivele pentru care Turcia a suspendat achizițiile de grâu, porumb și ulei de floarea soarelui din Rusia impunând tarife mari la import de la jumătatea lunii martie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...