Rusia a lansat 1.700 de rachete și drone asupra infrastructurii ucrainene în toamnă și iarnă

Rusia a lansat 1.700 de rachete și drone asupra infrastructurii ucrainene în toamnă și iarnă

Rusia și-a schimbat tactica de bombardare a Ucrainei în primăvară din cauza lipsei de rachete, a declarat Iurii Ihnat, comandantul Forțelor Armate din Ucraina.

Atacurile cu rachete în Ucraina

"Am consumat un număr foarte mare de rachete în perioada de toamnă și de iarnă, pentru că 850 de rachete și 850 de drone au atacat în profunzimea țării - nu în prima linie, ci la infrastructura noastră critică. Evident, minimum 1.700 de ținte au atacat infrastructura noastră, iar aproximativ 1.500 dintre ele au fost doborâte", a declarat Iurii Ihnat, comandantul Forțelor Armate din Ucraina la Radio NV.

Rusia și-a schimbat tactica de bombardare a Ucrainei în primăvară din cauza lipsei de rachete, a declarat Ihnat pe 16 aprilie, scrie news.yahoo.com.

Acum pot ataca mai ales cu rachete S-300, motiv pentru care regiunile din sud, est și nord suferă cel mai mult de atacuri, a spus el.

Cu toate acestea, Rusia și-ar putea intensifica atacurile cu rachete în toamnă, după ce va produce un nou stoc de rachete, potrivit șefului Centrului de studii juridice militare, Oleksandr Musiyenko.

Între timp, Statul Major al armatei ucrainene a raportat la 13 aprilie că Rusia intenționează să înceapă producția în masă în această toamnă a rachetelor de croazieră strategice X-50 lansate din aer pentru a intensifica loviturile împotriva Ucrainei în toamnă.

Cel puțin 50% din stocul de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune al Rusiei a fost utilizat din februarie 2022, aproximativ 8.000 fiind lansate în modul sol-suprafață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...