Rusia a lansat pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani

Rusia a lansat pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani

O rachetă rusească Soyuz a plasat luni pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani, la circa 600 de kilometri deasupra Pământului, relatează dpa.

Lansarea, de la Cosmodromul Plesetsk, în nordul Rusiei, a decurs conform planului, a declarat la Moscova Ministerul rus al Apărării.

În total au fost plasaţi pe orbită 19 minisateliţi, inclusiv trei sateliţi de comunicaţii ruseşti, în cea de-a patra lansare de anul acesta de la Cosmodromul Plesetsk, cu ajutorul unei rachete Soyuz.

Construiţi în Wuerzburg, cei patru sateliţi germani vor observa Pământul din diferite perspective. Unul dintre scopuri este de a oferi sprijin cercetărilor climatice prin măsurarea norilor.

Sateliţii germani au fost dezvoltaţi de oamenii de ştiinţă de la Centrul Wuerzburg pentru Centrul de Telematică.

Ministrul bavarez pentru tehnologia digitală, Judith Gerlach, a declarat că minisateliţii vor contribui enorm la observarea Pământului şi la viitoarele reţele de telecomunicaţii.

"Sunt sigur că datele securizate vor ajuta economia şi oamenii de ştiinţă să rezolve problemele şi provocările concrete mai rapid", a declarat la rândul său ministrul bavarez al economiei, Hubert Aiwanger. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!