Rusia a lansat pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani

Rusia a lansat pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani

O rachetă rusească Soyuz a plasat luni pe orbită patru minisateliţi de cercetare germani, la circa 600 de kilometri deasupra Pământului, relatează dpa.

Lansarea, de la Cosmodromul Plesetsk, în nordul Rusiei, a decurs conform planului, a declarat la Moscova Ministerul rus al Apărării.

În total au fost plasaţi pe orbită 19 minisateliţi, inclusiv trei sateliţi de comunicaţii ruseşti, în cea de-a patra lansare de anul acesta de la Cosmodromul Plesetsk, cu ajutorul unei rachete Soyuz.

Construiţi în Wuerzburg, cei patru sateliţi germani vor observa Pământul din diferite perspective. Unul dintre scopuri este de a oferi sprijin cercetărilor climatice prin măsurarea norilor.

Sateliţii germani au fost dezvoltaţi de oamenii de ştiinţă de la Centrul Wuerzburg pentru Centrul de Telematică.

Ministrul bavarez pentru tehnologia digitală, Judith Gerlach, a declarat că minisateliţii vor contribui enorm la observarea Pământului şi la viitoarele reţele de telecomunicaţii.

"Sunt sigur că datele securizate vor ajuta economia şi oamenii de ştiinţă să rezolve problemele şi provocările concrete mai rapid", a declarat la rândul său ministrul bavarez al economiei, Hubert Aiwanger. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...