Rusia a organizat exerciţii militare în exclava sa Kaliningrad

Rusia a organizat exerciţii militare în exclava sa Kaliningrad

Rusia a organizat sâmbătă exerciţii militare în exclava sa Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, a anunţat comandamentul Flotei ruse în Marea Baltică, citat de Interfax, transmite Reuters.

''Până la 1.000 de militari şi peste 60 de echipamente militare au fost implicaţi în procedurile de verificare'', a menţionat serviciul de presă al Flotei ruse în Marea Baltică.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24 au desfăşurat exerciţii de luptă pe timp de noapte planificate, simulând atacuri asupra unor ţinte din aer şi de la sol.

Ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko a avertizat miercuri ţările europene cu privire la orice potenţială acţiune contra exclavei ruse Kaliningrad, spunând că acest lucru ar însemna că statele respective ''s-ar juca cu focul''.

La 24 februarie, Moscova a lansat o invazie militară de amploare asupra Ucrainei, Rusia susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!