Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală. Avertismentul pentru Ucraina VIDEO

Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală. Avertismentul pentru Ucraina VIDEO

O rachetă balistică intercontinentală a fost testată în sudul Rusiei, potrivit unui anunț al Ministerul Apărării de la Moscova, făcut miercuri dimineața. Astfel de rachete au o rază mai mare de acțiune decât armele nucleare tactice, cu care Kremlinul amenință în războiul cu Ucraina.

Racheta cu rază lungă de acţiune a fost lansată din zona de testare Kapustin Yar din regiunea Astrahan, pe malul Mării Caspice. Focoasa testată a avut un impact ulterior, conform planificării, într-o zonă din ţara aliată Kazahstan. Ministerul rus al Apărării a precizat că scopul a fost testarea capacităţii de luptă a rachetei.

Testul, care s-a dovedit un succes, ar însemna însă, în realitate, un nou avertisment al Rusiei asupra inamicilor săi, potrivit dpa.

O rachetă balistică intercontinentală a fost testată în sudul Rusiei FOTO Captură YouTube

Amenințarea cu un război nuclear

Rusia atacă cu rachete Ucraina de mai bine de 13 luni. În acelaşi timp, retorica militară a Moscovei faţă de Occident a escaladat, ameninţând chiar cu perspectiva sumbră a unui războiu nuclear.

Recent, Kremlinul a făcut valuri prin anunţul că va staţiona arme nucleare tactice în Belarus. Aceste arme au o rază de acţiune mai mică decât rachetele balistice intercontinentale, care pot străbate o distanţă ce depăşeşte 5.000 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro