Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord

Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord

Rusia a făcut cunoscut miercuri că a trimis o delegație militară în Coreea de Nord, dar nu a dezvăluit scopul vizitei, relatează agenția DPA.

Din delegație fac parte Viktor Kalganov, adjunct al șefului Centrului național rus de management în domeniul apărării, responsabil pe probleme de securitate națională, potrivit media de stat.

''Coreea de Nord este o țară vecină cu noi. Trebuie să dezvoltăm relații cu această țară și dialogul politic este foarte important'', a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, în cadrul unor comentarii difuzate de agenția de presă de stat Tass.

Delegația rusă a sosit la Phenian marți și ar urma să stea până sâmbătă, a precizat la rândul său agenția de presă Interfax. Rusia și China au relativ cele mai apropiate relații diplomatice cu Coreea de Nord, un stat izolat.

Igor Morgulov, un alt adjunct al ministrului rus de externe, a insistat asupra faptului că vizita delegației nu încalcă sancțiunile ONU, deoarece ea ''se încadrează în schimburile obișnuite dintre militari'', potrivit unor comentarii difuzate de către Interfax.

Tensiunile privind Peninsula Coreeană, care se învecinează cu Rusia, au escaladat în ultimele luni ca urmare a testelor cu arme nucleare efectuate de Phenian într-o demonstrație de forță împotriva Coreei de Sud și a aliaților acestei țări, Japonia și SUA.

Miercuri, Ministerul rus de Externe a făcut apel la Coreea de Nord și la Statele Unite ale Americii să se abțină de la orice pas ce ar putea exarceba și mai mult tensiunile în regiune, au relatat media de stat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a amintit că tensiunile au escaladat la sfârșitul lunii trecute când Coreea de Nord a testat o rachetă balistică și SUA au răspuns printr-o activitate militară sporită în regiune.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu