Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord

Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord

Rusia a făcut cunoscut miercuri că a trimis o delegație militară în Coreea de Nord, dar nu a dezvăluit scopul vizitei, relatează agenția DPA.

Din delegație fac parte Viktor Kalganov, adjunct al șefului Centrului național rus de management în domeniul apărării, responsabil pe probleme de securitate națională, potrivit media de stat.

''Coreea de Nord este o țară vecină cu noi. Trebuie să dezvoltăm relații cu această țară și dialogul politic este foarte important'', a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, în cadrul unor comentarii difuzate de agenția de presă de stat Tass.

Delegația rusă a sosit la Phenian marți și ar urma să stea până sâmbătă, a precizat la rândul său agenția de presă Interfax. Rusia și China au relativ cele mai apropiate relații diplomatice cu Coreea de Nord, un stat izolat.

Igor Morgulov, un alt adjunct al ministrului rus de externe, a insistat asupra faptului că vizita delegației nu încalcă sancțiunile ONU, deoarece ea ''se încadrează în schimburile obișnuite dintre militari'', potrivit unor comentarii difuzate de către Interfax.

Tensiunile privind Peninsula Coreeană, care se învecinează cu Rusia, au escaladat în ultimele luni ca urmare a testelor cu arme nucleare efectuate de Phenian într-o demonstrație de forță împotriva Coreei de Sud și a aliaților acestei țări, Japonia și SUA.

Miercuri, Ministerul rus de Externe a făcut apel la Coreea de Nord și la Statele Unite ale Americii să se abțină de la orice pas ce ar putea exarceba și mai mult tensiunile în regiune, au relatat media de stat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a amintit că tensiunile au escaladat la sfârșitul lunii trecute când Coreea de Nord a testat o rachetă balistică și SUA au răspuns printr-o activitate militară sporită în regiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”