Rusia acuză Letonia de „xenofobie animalică”, după ce parlamentul leton a desemnat Moscova drept „stat terorist”

Rusia acuză Letonia de „xenofobie animalică”, după ce parlamentul leton a desemnat Moscova drept „stat terorist”

„Ţinând cont că este lipsită de orice substanţă cu excepţia xenofobiei animalice din spatele acestei decizii, este necesar să le spunem ideologilor că sunt neonazişti”, a scris Zaharova, pe canalul ei de Telegram, conform Reuters .

Pe lângă numirea Rusiei drept „stat sponsor al terorismului” , rezoluţia votată de parlamentul de la Riga solicită, de asemenea, statelor occidentale să impună noi sancţiuni împotriva Moscovei şi să îşi sporească sprijinul militar, diplomatic, umanitar şi financiar pentru Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacţionat după adoptarea rezoluţiei, notând pe pagina sa de Twitter că Ucraina este recunoscătoare Letoniei şi că „ţara sa încurajează alte state şi organizaţii să îi urmeze exemplul”.

În urmă cu o săptămână, Letonia a devenit prima ţară membră a UE care a suspendat acordarea de vize cetăţenilor ruşi, fiind exceptaţi de la această măsură doar ruşii ce vor să participe în ţară la înmormântarea unor rude apropiate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…