Rusia acuză SUA că împinge disputa cu Iranul în pragul războiului

Rusia acuză SUA că împinge disputa cu Iranul în pragul războiului

Rusia a acuzat vineri SUA de exacerbarea deliberată a tensiunilor periculoase în jurul Iranului şi că duc situaţia în prag de război, informează Reuters, citând agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a invitat Washingtonul să cântărească posibilele consecinţe ale unui conflict cu Iranul, afirmând că informaţiile apărute în New York Times arată că situaţia este extrem de periculoasă.

Donald Trump a aprobat joi seara 'lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, cum ar fi radare şi baterii de rachete', dar s-a răzgândit în ultimul moment şi şi-a anulat ordinul înainte ca Pentagonul să-l pună în aplicare.

Situaţia din jurul Iranului balansează la un pas de război, a afirmat Riabkov, într-o declaraţie pentru RIA Novosti. 'Nu mă apuc să evaluez ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele ore în această privinţă, dar - conform informaţiilor care ne parvin - este evident că situaţia este extrem de periculoasă, aş spune că se află în pragul războiului', a apreciat ministrul Riabkov.

'Majoritatea 'incendiilor' din Orientul Mijlociu a izbucnit din cauza liniei de instigare a Washingtonului. Pericolul conflictului nu a dispărut şi îi îndemnăm din nou pe oficialii cu simţul responsabilităţii, dacă mai sunt dintre aceştia la Washington, să cântărească consecinţele' unor astfel de acţiuni, a declarat Riabkov, avertizând SUA împotriva unor 'măsuri imprudente', conform agenţiei de presă ruse citate.

Tensiunile dintre Iran şi SUA au exacerbat joi după ce Washingtonul a acuzat Teheranul că a doborât o dronă americană în apele internaţionale în Marea Ormuz. Partea iraniană a confirmat doborârea dronei, dar a ţinut să menţioneze că dispozitivul de recunoaştere american încălcase spaţiul aerian iranian.

În acelaşi timp, Iranul a avertizat vineri că îşi va apăra teritoriul împotriva oricărui atac al SUA, în contextul în care publicaţia New York Times a afirmat că Donald Trump a ordonat lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, dar s-a răzgândit în ultimul moment. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro