Rusia anunţă că va răspunde deciziei SUA de militarizare a spaţiului cosmic

Rusia anunţă că va răspunde deciziei SUA de militarizare a spaţiului cosmic

Rusia va fi nevoită să ia măsuri reciproce şi asimetrice în replică la posibilele ameninţări ce rezultă din intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, a declarat sâmbătă un oficial al armatei ruse, citat de Xinhua.

Potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, în particular decizia de a forma o Forţă Spaţială, creează premisele militarizării spaţiului cosmic.

"Toate aceste acţiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situaţiei militare şi politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenţei ameninţărilor militare cu măsuri similare şi asimetrice", a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferinţă privind strategia apărării.

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului să elaboreze un proiect de lege privind crearea Forţei Spaţiale a SUA, considerată de Casa Albă drept "un pas îndrăzneţ şi strategic către garantarea dominaţiei spaţiale americane". Pentagonul a anunţat vineri că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o "forţă spaţială". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”