Rusia anunţă destructurarea unei reţele de trafic de droguri cu ajutorul SUA

Rusia anunţă destructurarea unei reţele de trafic de droguri cu ajutorul SUA

Rusia a anunţat marţi destructurarea unei reţele de trafic de droguri în cadrul unei operaţiuni comune cu SUA, transmite AFP, care notează că acesta reprezintă un semn rar de cooperare între cele două puteri ale căror relaţii traversează o criză profundă.

Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat că au confiscat circa 330 de kilograme de cocaină, a căror valoare la vânzare este estimată la un miliard de dolari. O înregistrare video difuzată de FSB înfăţişa agenţi în civil interpelând suspecţi într-o maşină, precum şi stupefiantele şi banii confiscaţi.

Potrivit unui comunicat al FSB, această operaţiune comună cu justiţia americană a dus la dezmembrarea ''unei reţele criminale transnaţionale, specializată în contrabanda cu cocaină din America de Sud către Rusia şi către alte ţări europene''.

Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe etape, începând din mai, la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, şi s-a încheiat cu descoperirea unei ascunzători în regiunea Moscovei, luna trecută, potrivit aceleiaşi surse.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, pe fondul dezacordurilor persistente în mai multe dosare internaţionale, precum Ucraina şi Siria, şi a acuzaţiilor de amestec în alegeri şi de spionaj. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public