Rusia anunţă expulzarea a doi diplomaţi finlandezi

Rusia anunţă expulzarea a doi diplomaţi finlandezi

Rusia expulzează doi diplomaţi finlandezi ca măsură simetrică la expulzarea a doi diplomaţi ruşi de la Helsinki, la începutul lunii aprilie, a anunţat marţi Ministerul de Externe rus, potrivit DPA.

Expulzările din aprilie au fost realizate ''ca parte a unei campanii de sancţiuni antiruse, dusă de Uniunea Europeană'', potrivit diplomaţiei ruse.

De asemenea, Moscova a criticat livrările de arme finlandeze către Ucraina şi atitudinea, bazată pe confruntare, manifestată de Finlanda faţă de Rusia.

Anunţul MAE rus are loc la câteva ore după ce parlamentul Finlandei a votat marţi în favoarea aderării ţării la NATO, cu o majoritate de peste 95%, ceea ce permite trimiterea candidaturii oficiale la sediul organizaţiei.

Finlanda şi Suedia îşi vor depune miercuri, împreună, candidaturile pentru aderarea la NATO.

Agresiunea militară rusă asupra Ucrainei lansată în 24 februarie a redeschis dezbaterea în Finlanda şi Suedia - în mod tradiţional nealiniate - cu privire la statutul lor militar. Cele două ţări vecine sunt asociate la Alianţa Nord-Atlantică de la jumătatea anilor '90 prin intermediului programului 'Parteneriat pentru Pace'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!