Rusia, aproape să doboare un avion britanic. Cum a explicat Moscova incidentul

Rusia, aproape să doboare un avion britanic. Cum a explicat Moscova incidentul

Documente divulgate de Pentagon au descris interceptarea de către Rusia a unui avion de supraveghere britanic RC-135 la sfârșitul lunii septembrie și a fost la un pas să-l doboare.

Rusia a spus că lansarea rachetei a fost din cauza unei defecțiuni tehnice FOTO Shutterstock

Rusia a interceptat un avion de supraveghere britanic RC-135 la sfârșitul lunii septembrie 2022 și a fost la un pas să îl doboare, a relatat Washington Post.

Anterior, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, i-a informat pe parlamentarii britanici că un avion rus a lansat o rachetă în apropierea avionului britanic, dar a adăugat că partea rusă a recunoscut incidentul și l-a atribuit unei „defecțiuni tehnice”.

Între timp, Washington Post a precizat că documentele scurse indică, de asemenea, că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, ar fi ordonat piloților americani să nu zboare în apropierea Crimeei, după doborârea unei drone americane în Marea Neagră în luna martie, scrie baha.com.

Vineri, Departamentul de Justiție al SUA a lansat o anchetă privind scurgerile de documente clasificate.

„A fost lansată o cooperare între agenţii pentru a evalua impactul pe care scurgerea acestor documente fotografiate îl poate avea asupra securităţii naţionale şi asupra aliaţilor şi partenerilor noştri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Potrivit jurnalului Washington Post, citând responsabili americani, unele documente par să fi fost falsificate. Dar majoritatea corespund rapoartelor CIA care circulă la Casa Albă, Pentagon sau Departamentul de Stat, spune aceeaşi sursă.

Mai ales că unele documente conţin informaţii referitoare la ţările aliate Statelor Unite.

Unul dintre acestea, de exemplu, a evidenţiat discuţiile guvernamentale din Coreea de Sud despre posibilitatea de a furniza obuze de artilerie americane Ucrainei, potrivit publicației New York Times, citată de Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?