Rusia ar putea încerca să intervină și în alegerile din Marea Britanie, afirmă ministrul britanic de externe

Rusia ar putea încerca să intervină și în alegerile din Marea Britanie, afirmă ministrul britanic de externe

Există "posibilitatea reală" ca Rusia să încerce să intervină în alegerile din Marea Britanie de luna viitoare, a declarat sâmbătă ministrul de externe britanic Boris Johnson, citat de Reuters.

Într-un interviu apărut în ediția de sâmbătă a ziarului The Telegraph, politicianul conservator a estimat că președintele rus Vladimir Putin s-ar "bucura" dacă Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn ar câștiga alegerile din 8 iunie.

Referindu-se la Putin, Johnson a spus:"Credem în mod clar că asta este ceea ce a făcut în America, asta este în mod evident ceea ce a făcut în Franța (unde emailurile președintelui Emmanuel Macron au fost piratate), în Balcanii Occidentali, el se află în spatele acestor acțiuni sordide, așa că trebuie să fim vigilenți", a afirmat Johnson.

Potrivit ministrului britanic, Putin dorește "să submineze credința în democrație și face totul pentru a discredita orice proces democratic".

Vineri, sistemul de sănătate al Marii Britanii a fost supus unui atac cibernetic masiv.

În interviul pentru The Telegraph, Johnson a spus că mai degrabă decât să plăteasca Marea Britanie factura pentru ieșirea sa din UE, în cele din urmă, Uniunea Europeană ar putea să aibă de plătit Marii Britanii pentru că ea a contribuit la atât de multe active ale UE.

La începutul acestei luni, Financial Times a relatat că UE ar putea solicita circa 100 de miliarde de euro (109 miliarde dolari) în 2019 pentru finalizarea Brexitului. Aceasta suma a fost imediat respinsa de guvernul britanic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)