Rusia ar putea încerca să intervină și în alegerile din Marea Britanie, afirmă ministrul britanic de externe

Rusia ar putea încerca să intervină și în alegerile din Marea Britanie, afirmă ministrul britanic de externe

Există "posibilitatea reală" ca Rusia să încerce să intervină în alegerile din Marea Britanie de luna viitoare, a declarat sâmbătă ministrul de externe britanic Boris Johnson, citat de Reuters.

Într-un interviu apărut în ediția de sâmbătă a ziarului The Telegraph, politicianul conservator a estimat că președintele rus Vladimir Putin s-ar "bucura" dacă Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn ar câștiga alegerile din 8 iunie.

Referindu-se la Putin, Johnson a spus:"Credem în mod clar că asta este ceea ce a făcut în America, asta este în mod evident ceea ce a făcut în Franța (unde emailurile președintelui Emmanuel Macron au fost piratate), în Balcanii Occidentali, el se află în spatele acestor acțiuni sordide, așa că trebuie să fim vigilenți", a afirmat Johnson.

Potrivit ministrului britanic, Putin dorește "să submineze credința în democrație și face totul pentru a discredita orice proces democratic".

Vineri, sistemul de sănătate al Marii Britanii a fost supus unui atac cibernetic masiv.

În interviul pentru The Telegraph, Johnson a spus că mai degrabă decât să plăteasca Marea Britanie factura pentru ieșirea sa din UE, în cele din urmă, Uniunea Europeană ar putea să aibă de plătit Marii Britanii pentru că ea a contribuit la atât de multe active ale UE.

La începutul acestei luni, Financial Times a relatat că UE ar putea solicita circa 100 de miliarde de euro (109 miliarde dolari) în 2019 pentru finalizarea Brexitului. Aceasta suma a fost imediat respinsa de guvernul britanic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…