Rusia: Autorităţile se pregătesc să interzică activitatea think tankului american Atlantic Council

Rusia: Autorităţile se pregătesc să interzică activitatea think tankului american Atlantic Council

Autorităţile de la Moscova au anunţat joi că pregătesc interzicerea think tankului Atlantic Council, la conducerea căruia s-a aflat în trecut ambasadorul SUA la Moscova deoarece, în opinia procurorului general al Rusiei, această organizaţie ar constitui o ameninţare de securitate, informează Reuters.

"S-a dovedit că activităţile acestei organizaţii constitue o ameninţare la adresa bazelor ordinii constituţionale şi a securităţii Federaţiei Ruse", a anunţat biroul procurorului general al Rusiei, fără a furniza detalii referitoare la motivele deciziei de a interzice activitatea think tankului.

Această decizie se adaugă altor demersuri similare întreprinse de Moscova împotriva mai multor organizaţii nonguvernamentale străine după deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi statele occidentale ca urmare a crizei ucrainene din 2014 şi a sancţiunilor financiare care i-au urmat.

Biroul procurorului general rus a precizat că a transmis ministerului justiţiei decizia sa în acest dosar.

O purtătoare de cuvânt din partea Atlantic Council din Washington, contactată de Reuters, nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Jon Huntsman a ocupat funcţia de preşedinte al think tankului Atlantic Council în perioada 2014 - 2017, după care a fost numit ambasador al SUA la Moscova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...