Rusia avertizează Germania că livrările de tancuri vor deteriora relaţiile ruso-germane

Rusia avertizează Germania că livrările de tancuri vor deteriora relaţiile ruso-germane

Kremlinul a avertizat cu privire la deteriorarea în continuare a relaţiilor ruso-germane, dacă Berlinul va livra tancuri de luptă Leopard Ucrainei, informează marţi DPA şi France Presse, citate de Agerpres .

Tancurile germane Leopard 2 ar putea ajunge în Ucraina FOTO Profimedia

Avertismentul vine în contextul în care crește presiunea asupra Germaniei pentru a autoriza trimiterea acestor blindate.

Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relaţiilor", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Până acum, Polonia a anunţat că va trimite tancurile de fabricaţie germană în Ucraina, dar Berlinul nu a spus că va face la fel.

Moscova a criticat în mod repetat livrările de arme occidentale către Ucraina și a avertizat că duc la o escaladare a războiului.

Amintim că Germania a primit cererea oficială a Poloniei de a reexporta tancuri Leopard 2 către Ucraina, potrivit ministrului polonez al apărării.

Ucraina vrea Leopard 2 de fabricaţie germană, unul dintre tancurile occidentale utilizate pe scară largă, pentru a o ajuta să pătrundă prin liniile ruse şi recaptura teritoriu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”