Rusia: Cel puțin doi morți, 28 de dispăruți într-un accident minier în Marele Nord

Cel puțin doi mineri și-au pierdut viața, iar alți 28 sunt dați dispăruți după ce o mină de cărbune s-a prăbușit joi în apropiere de Vorkuta, localitate din Arctica rusă, transmite AFP. Echipele de salvare au găsit două corpuri și încearcă să îi găsească pe minerii care lipsesc, după ce au asigurat evacuarea a peste 80 de persoane din mina Severnaia, în regiunea Komis (Marele Nord), a precizat compania Vorkutaugol într-un comunicat.

Echipele de prim-ajutor din această zonă situată la aproape 2.000 de kilometri nord-est de Moscova au informat că mina s-a prăbușit joi după-amiază fără să explice cauzele exacte.

"Sperăm că nu vor mai fi și alte victime", a declarat directorul general al Vorkutaugol, Vadim Șablakov, într-un comunicat. "Facem tot ce ne stă în putință să îi evacuăm cât de repede posibil pe minerii rămași în mină", a adăugat el.

Cunoscut pentru condițiile meteorologice extreme, orașul Vorkuta a adăpostit în epoca stalinistă mai multe lagăre de muncă forțată unde zeci de mii de deținuți politici au fost obligați să muncească în mine.

Accidentele mortale în minele din Rusia, ca de altfel peste tot în fosta URSS, sunt frecvente, cauzate mai ales de vechimea infrastructurii sau încălcarea regulilor de securitate.

În februarie 2013, o explozie într-o altă mină din Vorkuta s-a soldat cu 18 morți, reamintește AFP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?