Rusia cere dovezi Marii Britanii în legătură cu suspecţii identificaţi în cazul otrăvirii cu Noviciok

Rusia cere dovezi Marii Britanii în legătură cu suspecţii identificaţi în cazul otrăvirii cu Noviciok

Rusia a cerut o declaraţie oficială din partea Marii Britanii după o informaţie potrivit căreia au fost identificaţi suspecţii în cazul unui atac cu un agent neurotoxic în care au fost otrăviţi un fost spion rus şi fiica sa, relatează joi dpa.

"Vreau să aud de la Scotland Yard sau de la Foreign Office", ministerul de externe, a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Aleksander Iakovenko, citat de agenţia de presă Interfax.

Agenţia britanică Press Association (PA) anunţase anterior că poliţia crede că a identificat suspecţii responsabili de atacul asupra fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale cu agentul neurotoxic Noviciok în oraşul Salisbury din sudul Angliei în martie.

Londra acuză Moscova că a pus la cale încercarea de asasinare a lui Skripal şi a fiicei sale. Rusia respinge acuzaţiile şi a cerut dovezi.

Potrivit lui Iakovenko, Rusia este gata să coopereze cu autorităţile britanice.

Ofiţeri ai poliţiei britanice suspectează mai mulţi ruşi că ar fi implicaţi în tentativa de asasinare a celor doi şi sunt în căutarea a mai mult de un suspect, potrivit PA.

Anchetatorii i-au identificat pe presupuşii autori prin intermediul camerelor de supraveghere şi au comparat imaginile cu înregistrările cu persoanele care au intrat în ţară în acea vreme.

În ultimele săptămâni, poliţia britanică antiteroristă a anchetat şi cazul unei femei care a murit pe 8 iulie, exact la o săptămână după ce a fost expusă la aceeaşi substanţă neurotoxică în apropierea oraşului Salisbury. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia