Rusia, declarație plină de ipocrizie despre războiul Israel-Hamas: „Nu s-a încercat găsirea unor compromisuri”

Rusia, declarație plină de ipocrizie despre războiul Israel-Hamas: „Nu s-a încercat găsirea unor compromisuri”

Rusia este deschisă să joace un rol în rezolvarea conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează dpa, citată de Agerpres.

Război în Israel FOTO Profimedia

Oficialul rus a afirmat că Moscova menţine dialogul cu ambele părţi şi are "potenţialul de a participa la procesul de soluţionare a conflictului".

"Fără îndoială, actele ce pot fi descrise doar ca terorism sunt de condamnat. Însă, de asemenea, nu trebuie să uităm care sunt precursorii acestei situaţii", a mai spus el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut marţi primele sale declaraţii despre explozia de violenţe din Israel şi Fâşia Gaza, controlată de gruparea islamistă Hamas.

"Acesta este un exemplu clar al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, care au încercat să monopolizeze soluţionarea conflictului" în această zonă, a spus el.

Încercările Washingtonului de a rezolva conflictul au eşuat pentru că nu a încercat găsirea unor compromisuri acceptabile pentru ambele părţi, a mai spus Putin.

Kremlinul încearcă să folosească războiul din Israel împotriva Ucrainei. Crește competiția pentru obuzele americane

Kremlinul folosește deja atacurile Hamas în Israel pentru a spori presiunile pentru reducerea sprijinului și atenției SUA și Occidentului acordate Ucrainei, susține Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

În special, Moscova a intensificat operațiuni speciale informaționale și psihologice după atacurile teroriste Hamas din Israel din 7 octombrie, acuzând în primul rând Occidentul că neglijează conflictele din Orientul Mijlociu pentru a sprijini Ucraina și susținând că Vestul va înceta să acorde atenție Ucrainei.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că, în loc să ofere ajutor Ucrainei și să „intervină în Rusia”, Statele Unite și aliații săi ar fi trebuit să fie „ocupați” să lucreze pentru Israel și Palestina.

Ministerul rus de Externe a acuzat Occidentul că blochează eforturile „cvartetului”: Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Națiunile Unite, ceea ce a dus la escaladarea violenței, lăsând să se înțeleagă că Occidentul este de vină pentru ostilitățile din Israel.

Iar cunoscutul propagandist rus Serhii Mardan a declarat că Rusia va beneficia de pe urma escaladării, întrucât lumea „își va îndrepta atenția pentru o vreme de la Ucraina și se va ocupa din nou de stingerea focului etern din Orientul Mijlociu”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat