Rusia este dispusă să discute cu Olanda despre doborârea zborului Malayisian Airlines MH17

Rusia este dispusă să discute cu Olanda despre doborârea zborului Malayisian Airlines MH17

Rusia este gata să înceapă un dialog cu Olanda despre doborârea avionului Malaysian Airlines MH17, a declarat vineri ministrul adjunct de externe Alexandr Gruşko agenţiei Interfax, preluată de Reuters.

"Dialogul nostru nu s-a întrerupt, inclusiv la nivel politic. (...) Ne referim la acele probleme, suntem gata de discuţii", a spus Gruşko.

Comentariile oficialului rus au urmat la o zi după ce Ministerul de Externe olandez a anunţat că este "tot mai încrezător" că Rusia va trimite reprezentanţi la discuţii private despre doborârea avionului.

Aeronava Malaysian Airlines a fost doborâtă în iulie 2014, deasupra teritoriului controlat de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. Toţi cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului au fost ucişi; circa două treimi dintre ei erau olandezi. În mai 2018, guvernele Olandei şi Australiei au anunţat că vor trage la răspundere Rusia pentru această tragedie.

Rusia neagă orice implicare, iar ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat anul trecut că este nepotrivit ca Moscova să primească de la Haga şi Canberra ultimatumuri referitoare la despăgubiri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /