Rusia: Fostul lider al organizaţiei de opoziţie Open Rusia, Andrei Pivovarov, plasat în detenţie provizorie

Rusia: Fostul lider al organizaţiei de opoziţie Open Rusia, Andrei Pivovarov, plasat în detenţie provizorie

Fostul lider al organizaţiei de opoziţie rusă Open Rusia (Rusia Deschisă), Andrei Pivovarov, a fost plasat în detenţie provizorie până cel puţin pe 31 iulie, au anunţat miercuri apropiaţi ai săi, informează AFP.

El face obiectul unei anchete în legătură cu activismul său pentru o organizaţie "recunoscută drept indezirabilă", delict pasibil de şase ani de detenţie.

Potrivit lui Pivovarov, anchetatorii au declanşat ancheta în luna mai, în baza unei postări a celui vizat pe Facebook din august 2020.

"Toată lumea ştia că intenţionam să particip la alegeri. Există deja o tradiţie (în Rusia), atunci când îţi declari intenţia de a participa la un scrutin, încep problemele: anchetă, percheziţii, arestări", a declarat, potrivit aceleiaşi surse, Pivovarov în timpul audierii de miercuri din oraşul Krasnodar, sud-vestul Rusiei.

Fostul director al Open Rusia, fondată de Mihail Hodorkovski, oligarh în exil şi detractor al Kremlinului, a fost scos luni seara de forţele de ordine dintr-un avion gata să decoleze spre Sankt-Petersburg

"Acesta este un pretext pentru a-l împiedica să participe în alegerile" legislative din septembrie, a denunţat echipa lui pe reţelele sociale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!