Rusia: Ghenadi Ziuganov, înlocuit de Partidul Comunist, în cursa prezidenţială, cu Pavel Grudinin

Rusia: Ghenadi Ziuganov, înlocuit de Partidul Comunist, în cursa prezidenţială, cu Pavel Grudinin

Congresul Partidului Comunist din Rusia a decis sâmbătă să susţină candidatura omului de afaceri Pavel Grudinin la alegerile prezidenţiale din martie 2018, înlocuindu-l astfel pe istoricul său lider, Ghenadi Ziuganov, care a decis să se retragă din cursa electorală, transmite agenţia EFE.

Candidatura lui Grudinin a întrunit 303 voturi pentru şi 11 împotrivă, a declarat un purtător de cuvânt al partidului, pentru presa locală.

"Este o persoană care ştie să lucreze, să asculte oamenii şi să-şi îndeplinească promisiunile", a mai arătat acesta.

Anterior s-a aflat că Ziuganov a fost desemnat de Comitetul Central al partidului în funcţia de şef al campaniei electorale a noului candidat comunist.

Grudinin, 57 de ani, este din 1995 directorul uneia dintre cele mai de succes companii agricole din Rusia şi a fost ales, de trei ori, deputat în Duma de la Moscova (1997-2011).

Ziuganov, care a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Rusia în 1996, când a fost reales Boris Elţin, a obţinut 17% din voturi la ultimele două scrutine, când i-a avut ca şi contracandidaţi pe actualul premier, Dmitri Medvedev, şi, respectiv, preşedintele Vladimir Putin.

Până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor din Rusia, Vladimir Putin, liberalul Grigori Iavlinski (Iabloko), liderul formaţiunii de extremă-dreapta LDPR, Vladimir Jirinovski, reprezentantul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi jurnalista Ksenia Sobceak, desemnată sâmbătă candidat de către formaţiunea Iniţiativa Civilă. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria