Rusia. Inițiativă legislativă privind creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu

Rusia. Inițiativă legislativă privind creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu

Un deputat rus a introdus luni un proiect de lege care vizează creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu. Inițiativa survine după o declarație în acest sens a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Recruți ruși FOTO Arhivă

Proiectul de lege propune creșterea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 în prezent. În cazul în care va fi adoptat și promulgat - ceea ce reprezintă o formalitate -, textul ar urma să fie aplicat din 2026.

La finalul lui decembrie 2022, Serghei Şoigu a declarat că este „necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de soldați şi creşterea limitei de vârstă pentru efectuarea serviciului militar, relatează Reuters, potrivit Agerpres .

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa lui Vladimir Putin, care a spus că este „de acord” cu această observație.

Inițiativa survine în contextul invaziei ruse din Ucraina, declanșate de Vladimir Putin la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?