Rusia înmânează o notă de protest SUA pentru intenția de a percheziționa misiunea comercială rusă din Washington

Rusia înmânează o notă de protest SUA pentru intenția de a percheziționa misiunea comercială rusă din Washington

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse l-a convocat pe numărul doi al ambasadei SUA la Moscova pentru a-i înmâna o notă de protest cu privire la planurile de a face percheziții la misiunea comercială a Rusiei din Washington, care ar urma să se închidă în curând, a anunțat diplomația rusă într-un comunicat difuzat sâmbătă, transmit Reuters și AFP.

MAE rus a informat că l-a convocat pe Anthony F. Godfrey, adjunctul șefului misiunii de la Ambasada SUA din Moscova, potrivit site-ului ambasadei.

"L-am convocat pe consilierul-ambasador de la ambasada americană la Moscova, Anthony Godfrey. I-a fost remisă o scrisoare de protest în legătură cu intenția autorităților americane de a efectua percheziții la misiunea comercială rusă la Washington. Pierdem începând de astăzi accesul (la misiunea comercială din Washington), în condițiile în care această clădire este proprietate a statului rus și beneficiază de imunitate diplomatică", a precizat MAE rus într-un comunicat.

Ministerul de Externe de la Moscova a numit preconizata "inspecție ilegală" a complexului diplomatic rus "o acțiune agresivă fără precedent" care ar putea fi folosită de forțele speciale americane pentru "provocări antirusești" prin "amplasarea de elemente compromițătoare".

"Autoritățile americane trebuie să înceteze să mai încalce grosolan dreptul internațional și să renunțe să impieteze imunitatea instituțiilor diplomatice ruse", se mai spune în comunicat, care adaugă că Moscova "își rezervă dreptul de a lua contramăsuri pe baza reciprocității".

Închiderea la 2 septembrie a consulatului și a clădirilor din Washington și New York care adăpostesc misiunile comerciale ruse este ultimul eveniment dintr-un șir de acțiuni și contraacțiuni realizate de cele două țări ale căror relații s-au deteriorat serios.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...