Rusia: Interdicție la conturi în străinătate pentru oficialii cu acces la 'secretele de stat' (Peskov)

Rusia: Interdicție la conturi în străinătate pentru oficialii cu acces la 'secretele de stat' (Peskov)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a subliniat că accesul la 'informații confidențiale' calificate drept 'secret de stat' va fi principalul criteriu în elaborarea listei funcționarilor cărora le va fi interzis să dețină conturi în bănci străine, relatează marți agenția de presă RIA Novosti.

Putin dispusese să fie elaborată o listă cu funcționari cărora nu li se va permite să păstreze banii în bănci străine.

Citând declarația făcută de Peskov, ziarul economic Kommersant scrie marți că această interdicție îi va afecta nu doar pe înalții demnitari, ci și pe responsabili de rang inferior.

'Oficialii guvernamentali au, de regulă, acces la informații de importanță deosebită. Totuși, există funcționari care nu sunt în poziții de top, dar care au de asemenea acces la astfel de date', scrie ziarul financiar rus, făcând referire la declarația lui Peskov.

Încă la începutul lunii mai 2013, președintele rus Vladimir Putin semnase o lege care interzice înalților responsabili și funcționarilor publici să dețină conturi în străinătate și titluri de valoare în afara țării. Interdicția îi vizează inclusiv pe adjuncții procurorului general, pe membrii Consiliului de administrație al Băncii Centrale a Rusiei, oficiali regionali, precum și pe cei care dețin funcții în companiile de stat, fonduri și alte organizații create prin lege federală (când sunt numiți sau retrași din funcție de către președinte, guvern sau Parchet). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele