Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a 500 de americani, între care fostul preşedinte Barack Obama

Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a 500 de americani, între care fostul preşedinte Barack Obama

Rusia a anunţat vineri că interzice intrarea pe teritoriul său a 500 de americani, între care fostul preşedinte Barack Obama, în represalii la sancţiunile impuse de Washington, relatează AFP.

Barack Obama

"Ca răspuns la sancţiunile anti-ruse, impuse în mod constant de administraţia Biden (...) intrarea în Federaţia Ruse este închisă pentru 500 de americani", a indicat Ministerul Afacerilor Externe rus, precizând că pe această listă se află şi Barack Obama.

Anunţul Rusiei survine în timp ce Statele Unite au plasat vineri pe lista neagră "peste 300" de persoane, companii, nave şi avioane din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, potrivit Trezoreriei şi Departamentului de Stat.

"Washingtonul ar fi trebuit să ştie cu mult timp în urmă că nicio acţiune ostilă împotriva Rusiei nu va rămâne fără răspuns", a indicat ministerul rus.

Printre personalităţile cărora li se va interzice de acum intrarea pe teritoriul Rusiei se numără prezentatori sau mediatori de la mai multe canale de televiziune americane: Stephen Colbert, Jimmy Kimmel şi Seth Meyers. Şi, de asemenea, Erin Burnett (CNN), Rachel Maddow şi Joe Scarborough (MSNBC).

Rusia a declarat că plasează pe lista neagră membri ai Congresului SUA, institute de cercetare "implicate în răspândirea de atitudini rusofobe şi a informaţiilor false", precum şi oficiali ai unor companii care "furnizează arme Ucrainei".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

3 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…

4 Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

5 Are dreptate Rareș Bogdan...