Rusia își sporește capacitățile militare la frontiera vestică drept răspuns la consolidarea NATO (Șoigu)

Rusia își sporește capacitățile militare la frontiera vestică drept răspuns la consolidarea NATO (Șoigu)

Rusia își sporește capacitățile militare la frontiera vestică drept răspuns la întărirea forțelor Alianței Nord-Atlantice, a declarat miercuri ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, citat de agenția TASS, transmite DPA.

Rusia și statul vecin aliat Belarus trebuie să-și crească aceste capacități întrucât 'Statele Unite ale Americii și alți membri ai NATO își consolidează în mod activ potențialul ofensiv', a afirmat responsabilul rus, cu ocazia unei întâlniri cu oficiali militari de rang înalt la Minsk.

'Acțiunile NATO subminează stabilitatea strategică și obligă Rusia să ia contramăsuri de natură defensivă', a adăugat Șoigu, susținând că 'focare de tensiune s-au mutat aproape de granițele noastre'.

Ministrul rus nu a precizat nicio cifră în discursul său, dar, conform unor informații anterioare, Rusia are în plan sporirea cu aproximativ 30.000 de militari a efectivelor sale la frontiera de vest.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale