Rusia: Maria Zaharova califică drept fake news informaţiile despre evacuarea cetăţenilor americani din Ucraina

Rusia: Maria Zaharova califică drept fake news informaţiile despre evacuarea cetăţenilor americani din Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat marţi seară drept "fake news" informaţiile difuzate anterior de canalul american de televiziune CNN că SUA ar examina în prezent posibilitatea de a-şi evacua cetăţenii din Ucraina în contextul unor date despre o posibilă "invazie" a Rusiei în ţara vecină, relatează agenţia de presă TASS.

"Washingtonul tocmai a comis o scurgere de informaţii false în presă. Mai exact, o scurgere de gunoi informaţional", a scris Zaharova pe contul său de Telegram.

Anterior, CNN a transmis, citând cel puţin şase surse, că administraţia Biden studiază opţiunea unei posibile evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina în cazul în care Rusia ar invada această ţară şi ar crea o situaţie de securitate dezastruoasă.

Escaladarea situaţiei la frontiera ruso-ucraineană - unde Rusia a comasat din nou trupe şi echipamente militare - a constituit unul din subiectele abordate marţi de către preşedinţii american şi rus Joe Biden şi Vladimir Putin în format de videoconferinţă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...