Rusia: Maria Zaharova califică drept fake news informaţiile despre evacuarea cetăţenilor americani din Ucraina

Rusia: Maria Zaharova califică drept fake news informaţiile despre evacuarea cetăţenilor americani din Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat marţi seară drept "fake news" informaţiile difuzate anterior de canalul american de televiziune CNN că SUA ar examina în prezent posibilitatea de a-şi evacua cetăţenii din Ucraina în contextul unor date despre o posibilă "invazie" a Rusiei în ţara vecină, relatează agenţia de presă TASS.

"Washingtonul tocmai a comis o scurgere de informaţii false în presă. Mai exact, o scurgere de gunoi informaţional", a scris Zaharova pe contul său de Telegram.

Anterior, CNN a transmis, citând cel puţin şase surse, că administraţia Biden studiază opţiunea unei posibile evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina în cazul în care Rusia ar invada această ţară şi ar crea o situaţie de securitate dezastruoasă.

Escaladarea situaţiei la frontiera ruso-ucraineană - unde Rusia a comasat din nou trupe şi echipamente militare - a constituit unul din subiectele abordate marţi de către preşedinţii american şi rus Joe Biden şi Vladimir Putin în format de videoconferinţă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…