Rusia: Medicul şef al spitalului unde a fost tratat Navalnîi a fost promovat

Rusia: Medicul şef al spitalului unde a fost tratat Navalnîi a fost promovat

Aleksandr Murahovski, medicul şef al spitalului din Omsk (Siberia) unde a fost tratat pentru scurt timp opozantul rus Aleksei Navalnîi după ce i s-a făcut brusc rău într-un avion în drum spre Moscova a fost numit ministru regional al sănătăţii, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de AFP.

Spitalizat la Omsk după o aterizare de urgenţă, el a stat câteva zile în acea unitate sanitară înainte de a fi transferat în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Aleksandr Murahovski face parte dintre medicii ruşi care au dat asigurări că nu au găsit nicio urmă de otravă în organismul lui Navalnîi şi care s-a opus transferului lui la Berlin.

Într-un comunicat, guvernul din regiunea Omsk a transmis că Murahovski, în vârstă de 49 de ani, "a trecut prin toate treptele profesionale, cunoaşte şi înţelege ca medic şi ca director toate procesele care au loc în serviciile de sănătate".

Candidatura sa a fost acceptată "de conducerea Ministerului Sănătăţii din Rusia", se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Zvon... / PSD vrea să intre la guvernare cu miniștri / Manda, în delegația PSD la întâlnirea secretă de la Vila La…