Rusia: Poliţia a arestat la Moscova 57 de manifestanţi, printre care Aleksei Navalnîi

Rusia: Poliţia a arestat la Moscova 57 de manifestanţi, printre care Aleksei Navalnîi

Poliţia rusă a arestat miercuri cel puţin 57 de persoane, printre care opozantul Aleksei Navalnîi, care demonstrau la Moscova pentru a cere pedepsirea ofiţerilor implicaţi în cazul de înscenare contra jurnalistului Ivan Golunov, transmit AFP şi Reuters.

Golunov a fost acuzat de trafic de droguri, după care marţi a fost disculpat şi pus în libertate.

''Aleksei Navalnîi tocmai a fost arestat'', a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a acestuia, Kira Iarmîş.

Jurnalist al website-ului de informaţii Meduza, cunoscut pentru anchetele sale asupra corupţiei la primăria Moscovei sau privind practici ilegale în sectoare opace precum microcreditul şi pompele funebre, Ivan Golunov era consemnat la domiciliu de sâmbătă.

Susţinătorii lui Golunov au denunţat un dosar fabricat în întregime, ca represalii pentru anchetele sale. Jurnalistul afirmă că stupefiantele descoperite de poliţişti nu-i aparţin şi i-au fost plasate fără ştiinţa lui. Analizele realizate la cererea justiţiei nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său şi niciunul dintre pachetele cu droguri confiscate nu aveau amprentele sale, potrivit avocaţilor săi.

Cazul a provocat un val de solidaritate în societatea rusă, susţinerile acumulându-se, de la ziare independente până la media de stat şi chiar la unii înalţi responsabili politici.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina