Rusia: Preşedintele Putin consideră depăşite valorile liberale

Rusia: Preşedintele Putin consideră depăşite valorile liberale

Preşedintele Vladimir Putin a declarat într-un interviu apărut joi în publicaţia Financial Times că valorile liberale sunt învechite deoarece au fost respinse de majoritatea popoarelor occidentale, informează Reuters.

În opinia liderului de la Kremlin, cancelarul german Angela Merkel a comis o greşeală fundamentală prin adoptarea unei politici liberale faţă de imigraţia provenind din Orientul Mijlociu.

"Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără consecinţe pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită", a estimat Putin în interviu.

"Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei", a mai declarat preşedintele rus.

Putin a mai spus că nu este homofob, dar că disponibilitatea occidentală de a îmbrăţişa homosexualitatea şi fluiditate între genuri i se pare excesivă.

"Valorile tradiţionale sunt mai stabile şi mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberală care, în opinia mea, chiar încetează să existe în prezent".

Totodată, impresia liderului rus sa este că cercurile liberale se bazează pe utilizarea problemelor cu care se confruntă Biserica Catolică pentru a distruge biserica. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...