Rusia: Putin a dat startul construcţiei a două corvete multirol şi a patru submarine noi pentru marina rusă

Rusia: Putin a dat startul construcţiei a două corvete multirol şi a patru submarine noi pentru marina rusă

Rusia are nevoie de o marină echilibrată, dotată cu echipamente de înaltă tehnologie şi pregătită de luptă, de aceea în următorii şase ani navele moderne de ultimă oră ar trebui să ajungă la o pondere de 70%, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin.

Declaraţiile liderului de la Kremlin au fost făcute în cadrul ceremoniei de demarare a construcţiei a două corvete şi a patru submarine (dintre care două cu propulsie nucleară) pentru Forţele maritime ale Federaţiei Ruse, la care Putin a participat în regim de videoconferinţă, a comunicat luni seara biroul de presă al Kremlinului, citat de publicaţia economică Vedomosti.

Putin a explicat necesitatea modernizării marinei ruse prin poziţia geopolitică a Rusiei şi a rolului ei pe scena internaţională, conform ziarului citat.

Astfel, la şantierele Sevmaş din Severodvinsk şi Amiralităţii din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) a fost demarată construcţia submarinelor cu propulsie nucleară din clasa Borei A, capabile să transporte câte 16 rachete balistice Bulava, "Cneazul Potemkin" şi "Dmitri Donskoi" şi două din clasa Varşavianka (diesel), invizibile pe radare şi supranumite "găuri negre în ocean", "Mojaisk" şi "Iakuţk". Acestea vor fi echipate cu rachete de croazieră Kalibr.

Primele două submarine ar trebui să fie finalizate în anii 2026-2027, iar celelalte două în 2024.

Cele două corvete multirol vor fi construite de şantierul Amur din Komsomolsk pe Amur (în Extremul Orient rus) după Proiectul 20380 (clasa Stereguşcii), acestea de asemenea fiind capabile să transporte rachete şi destinate apărării de coastă. Autorităţile ruse se aşteaptă ca cele două corvete să intre în funcţiune în 2028. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!