Rusia: Putin anunţă creşterea impozitelor pe veniturile mari

Rusia: Putin anunţă creşterea impozitelor pe veniturile mari

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi creşterea impozitelor pe veniturile mari, precum şi noi ajutoare şi subvenţii, măsuri menite să contribuie la combaterea crizei provocate de pandemia COVID-19, transmite AFP.

Într-un discurs televizat, Putin a declarat că veniturile de peste 5 milioane de ruble (64.240 de euro la cursul actual) vor fi impozitate cu 15% din 2021, faţă de 13% în prezent.

Aceasta înseamnă prima lovitură dată cotei unice de impozitare de 13%, introdusă în 2001 şi de care Rusia era foarte mândră.


Preşedintele a anunţat de asemenea noi subvenţii şi ajutoare pentru familiile şi firmele lovite de consecinţele economice ale pandemiei, pe care le-a numit 'o provocare serioasă pentru Rusia'.

'O recesiune mondială a început, o cădere a economiei mondiale ale cărei consecinţe şi amploare rămân de văzut', a afirmat el.

Reforma impozitului pe venit - una din sursele principale de finanţare a bugetului federal - ar urma să aducă în jur de 60 miliarde de ruble în plus la buget, a mai spus Putin, potrivit căruia această sumă va fi folosită pentru tratarea copiilor cu boli rare.

Cota unică de impozitare a fost una din reformele-cheie din primul mandat al lui Putin. Modificarea sa a fost evocată frecvent în ultimii ani, în sensul eliminării sau reducerii în cazul veniturilor mici.

Introducerea cotei unice în 2001 'a permis ieşirea salariilor şi veniturilor din zona nefiscalizată şi simplificarea administraţiei fiscale', a declarat Putin.

Însă, cu 'noua calitate a administraţiei, introducerea tehnologiilor digitale, a devenit posibilă distribuirea poverii fiscale în mod mai diferenţiat', a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...