Rusia: Putin salută ''devotamentul'' unui scriitor ultraţionalist şi stalinist

Rusia: Putin salută ''devotamentul'' unui scriitor ultraţionalist şi stalinist

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a salutat luni ''devotamentul'' şi cariera scriitorului şi jurnalistului rus Alexander Prohanov, cunoscut pentru poziţiile sale ultranaţionaliste, staliniste şi antisemite, relatează AFP.

"Aţi parcurs un important drum profesional şi v-aţi găsit vocaţia în activitatea editorială, în activitatea socială, literară şi jurnalistică", a transmis Putin, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de către Prohanov.

"Aţi rămas întotdeauna fidel principiilor şi ideilor dvs. civice. Vă doresc sănătate şi realizarea proiectelor pe care vi le-aţi propus", a adăugat preşedintele rus, citat într-un comunicat transmis de Kremlin.

Admirator al lui Stalin, Alexander Prohanov promovează ideea ''civilizaţiei unice'' pe care, în opinia sa, ar fi fondat-o dictatorul sovietic. El apără de asemenea ideile imperialiste de restaurare a ''Marii Rusii'', ceea ce ar presupune recuperarea de teritorii pierdute după căderea URSS.

În 2014, el a afirmat că evreii care susţin manifestaţiile pro-europene din Piaţa Maidan din Ucraina "grăbesc un al doilea Holocaust" prin faptul că îi susţin pe reformatorii ''fascişti'' europeni.

În romanul său ''Domnul Hexogen'', un personaj evreu spune că evreii vor să recupereze sânge şi organe de la ruşi pentru a le vinde în centre medicale în Israel.

Făcând apel la un nou Război Rece cu Occidentul, el şi-a exprimat sprijinul pentru separatiştii proruşi, după declanşarea conflictului împotriva forţelor Kievului în estul Ucrainei în 2014.

Jurnalist şi scriitor de succes, Alexander Prohanov a fondat în anii 1990 publicaţia radicală de opoziţie Zvtra, în care critica politica preşedintelui Boris Elţin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...