Rusia refuză să-l predea pe bărbatul suspectat că ar fi implicat într-o lovitură de stat în Muntenegru

Rusia refuză să-l predea pe bărbatul suspectat că ar fi implicat într-o lovitură de stat în Muntenegru

Rusia nu îl va preda autorităților de la Podgorica pe bărbatul bănuit că ar fi implicat în plănuirea unei lovituri de stat în Muntenegru, a anunțat biroul procurorului general al Rusiei, citat de Ria Novosti, relatează Reuters.

Muntenegru acuză un grup de naționaliști ruși și sârbi că a plănuit să atace în ziua alegerilor, anul trecut, instituții ale statului și apoi să-l ucidă pe fostul premier Milo Djukanovic, care s-a aflat în această funcție timp de 21 de ani. Kremlinul a calificat aceste acuzații ca fiind "absurde".

Biroul procurorului general al Rusiei a afirmat că a refuzat să-l predea Muntenegrului pe Ananie Nikic pentru că Moscova i-a acordat acestuia statut de refugiat.

Aproximativ 25 de persoane, în principal sârbi, dar și doi ruși și doi reprezentanți ai opoziției, Andrija Mandic și Milan Knezevic, sunt acuzați de parchetul muntenegrean că au participat la pregătirea unei tentative de lovitură de stat, care era prevăzută să aibă loc pe 16 octombrie 2016, în ziua alegerilor legislative.

Potrivit parchetului din Muntenegru, presupușii complotiști intenționau să intre cu forța în clădirea parlamentului în ziua alegerilor, pentru a proclama victoria coaliției opoziției proruse, Frontul Democratic, și să îl rețină pe Milo Djukanovic și chiar să îl ucidă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…