Rusia refuză să-l predea pe bărbatul suspectat că ar fi implicat într-o lovitură de stat în Muntenegru

Rusia refuză să-l predea pe bărbatul suspectat că ar fi implicat într-o lovitură de stat în Muntenegru

Rusia nu îl va preda autorităților de la Podgorica pe bărbatul bănuit că ar fi implicat în plănuirea unei lovituri de stat în Muntenegru, a anunțat biroul procurorului general al Rusiei, citat de Ria Novosti, relatează Reuters.

Muntenegru acuză un grup de naționaliști ruși și sârbi că a plănuit să atace în ziua alegerilor, anul trecut, instituții ale statului și apoi să-l ucidă pe fostul premier Milo Djukanovic, care s-a aflat în această funcție timp de 21 de ani. Kremlinul a calificat aceste acuzații ca fiind "absurde".

Biroul procurorului general al Rusiei a afirmat că a refuzat să-l predea Muntenegrului pe Ananie Nikic pentru că Moscova i-a acordat acestuia statut de refugiat.

Aproximativ 25 de persoane, în principal sârbi, dar și doi ruși și doi reprezentanți ai opoziției, Andrija Mandic și Milan Knezevic, sunt acuzați de parchetul muntenegrean că au participat la pregătirea unei tentative de lovitură de stat, care era prevăzută să aibă loc pe 16 octombrie 2016, în ziua alegerilor legislative.

Potrivit parchetului din Muntenegru, presupușii complotiști intenționau să intre cu forța în clădirea parlamentului în ziua alegerilor, pentru a proclama victoria coaliției opoziției proruse, Frontul Democratic, și să îl rețină pe Milo Djukanovic și chiar să îl ucidă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani