Rusia și-a consolidat locul al doilea ca exportator de armament, cu livrări de peste 15 miliarde de dolari în 2016 (Putin)

Rusia și-a consolidat în 2016 locul al doilea în ierarhia exportatorilor de armament, cu livrări care au depășit valoarea de 15 miliarde de dolari, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, cu ocazia unei reuniuni dedicate sectorului apărării, în care a citat intervenția în Siria drept dovadă a fiabilității echipamentelor militare ruse, transmite AFP.

În 2015, Rusia a exportat echipamente militare în valoare de 14,5 miliarde de dolari, a amintit Putin.

Conform liderului de la Kremlin, exporturile au fost destinate anul trecut unui număr de 52 de state și au fost semnate noi contracte pentru 9,5 miliarde de dolari.

Rusia, al doilea exportator mondial de armament, după SUA, a alocat resurse considerabile în ultimii 15 ani pentru a-și moderniza forțele armate.

Sectorul de armament este unul din principalele vizate de sancțiunile impuse de occidentali Moscovei în urma anexării Crimeii și a conflictului din estul Ucrainei.

'Posibilitățile oferite de armele rusești, fiabilitatea și eficacitatea lor sunt demonstrate în lupta împotriva teroriștilor în Siria, în lupta contra terorismului în întreg Orientul Mijlociu', a subliniat președintele Putin.

'Folosirea aviației și a mijloacelor de apărare antiaeriană în condiții de luptă reale le aduce o experiență prețioasă personalului aviatic și inginerilor, precum și proiectanților producției naționale militare', a mai arătat liderul rus.

Conform celui mai recent raport al institutului independent SIPRI, SUA și-au menținut în 2016 poziția de lider mondial pe piața exporturilor de armamente, cu 33% (+3 puncte față de 2015), în fața Rusiei (23%,—1), Chinei (6,2%, +2,4) și Franței (6,0%,—0,9). Livrările de armament în lume au atins în ultimii cinci ani un nivel record după Războiul Rece, stimulate de cererea din Orientul Mijlociu și Asia, a indicat SIPRI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…