Rusia și China, 'preocupate de escaladarea tensiunilor' după noul test cu rachetă al Coreii de Nord

Rusia și China, 'preocupate de escaladarea tensiunilor' după noul test cu rachetă al Coreii de Nord

Rusia și China sunt "preocupate de escaladarea tensiunilor" în Peninsula Coreeană după un nou test cu rachetă al Coreii de Nord care a încălcat rezoluțiile ONU, a transmis Kremlinul duminică, potrivit AFP.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping "au discutat în detaliu despre situația din Peninsula Coreeană" în timpul unei întâlniri la Bejing, iar "cele două părți și-au exprimat preocuparea în legătură cu escalarea tensiunilor", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul de Externe de la Beijing, China "se opune încălcării de către Coreea de Nord a rezoluțiilor Consiliului de Securitate" și le-a cerut tuturor părților "să dea dovadă de reținere și să se abțină de la amplificarea tensiunilor în regiune".

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică ce a parcurs circa 700 de km înainte de a cădea și a se scufunda în Marea Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…