Rusia: Soţia lui Navalnîi îi cere lui Putin să permită transferul opozantului în Germania

Rusia: Soţia lui Navalnîi îi cere lui Putin să permită transferul opozantului în Germania

Soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, spitalizat la reanimare în Siberia după ce, potrivit apropiaţilor săi, a fost otrăvit, i-a cerut vineri preşedintelui Vladimir Putin să permită transferul soţului său în Germania pentru a primi îngrijiri medicale, relatează AFP şi Reuters.

"Consider că Aleksei Navalnîi are nevoie de un ajutor medical calificat în Germania", a scris Iulia Navalnaia într-o scrisoare transmisă pe Twitter.

Ea precizat că sunt reunite "toate posibilităţile pentru transportul imediat al lui Aleksei sub supravegherea medicilor la înalt nivel".

Potrivit unui aliat al opozantului, scrisoarea soţiei lui Navalnîi a fost trimisă direct Kremlinului.

Aliaţii lui Navalnîi suspectează că el a fost otrăvit şi au organizat să primească îngrijiri medicale în Germania, însă transferul său a fost refuzat până acum de medicii ruşi, care spun că starea opozantului este prea "instabilă" pentru ca el să fie mutat.

Între timp, anturajul lui Navalnîi a transmis că medicii germani ajunşi în Rusia pentru potenţialul său transfer au primit permisiunea să îl vadă pe opozantul rus.

"Medicii care au venit cu acest zbor de la Nürnberg (închiriat de un ONG pentru transferul lui Navalnîi în Germania - n.r.) şi care iniţial nu au primit acces la pacient, l-au obţinut în cele din urmă acum câteva minute", a anunţat într-o conferinţă de presă la Berlin un membru al anturajului opozantului, Leonid Volkov, care a spus că este vorba de un pas înainte.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...