Rusia susține că a dat o „lovitură masivă” asupra unor ținte industriale din Ucraina

Rusia susține că a dat o „lovitură masivă” asupra unor ținte industriale din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a efectuat o „lovitură masivă" asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei la 29 decembrie folosind arme de înaltă precizie, a relatat agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Rusia susține că a realizat o „lovitură masivă” asupra infrastructurii energetice. FOTO Profimedia

Potrivit ministerului, loviturile aeriene au perturbat producţia şi repararea echipamentului militar, precum şi deplasarea trupelor de rezervă, scrie Agerpres.

Potrivit armatei ucrainene citată de Reuters, Rusia a lansat 16 drone „kamikaze" în Ucraina în timpul nopţii de joi spre vineri, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, lansate - potrivit relatărilor lor - din sud-est şi nord - au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului.

Printre altele, Kremlinul s-a declarat vineri extrem de îngrijorat de doborârea unei rachete antiaeriene ucrainene care a zburat joi în spaţiul aerian al Belarusului , adaugă Reuters.

Ministerul Apărării de la Minsk a anunţat joi că apărarea aeriană belarusă a doborât o rachetă sol-aer ucraineană S-300 lângă satul Harbacea din regiunea Brest, la aproximativ 15 km de graniţa Belarus-Ucraina.

Incidentul a avut loc în timp ce Rusia trăgea zeci de rachete spre oraşele din Ucraina, într-unul dintre cele mai mari valuri de lovituri ale conflictului

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...