Rusia susține că a dejucat o tentativă de atac masiv cu drone și o debarcare în Sevastopol

Rusia susține că a dejucat o tentativă de atac masiv cu drone și o debarcare în Sevastopol

Opt drone lansate de ucraineni au fost doborâte, miercuri dimineața, în șase regiuni din Rusia, inclusiv la Moscova, iar patru șalupe militare au fost împiedicate să debarce în Sevastopol, care găzduiește Flora Rusă din Marea Neagră, susține Ministerul rus al Apărării.

Incendiu pe un aerodrom din Pskov FOTO EPA-EFE

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a evocat o „tentativă de atac masiv” cu drone împotriva Rusiei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a vizat Districtul Federal Central și fost „dejucat”. Totuși, cel puțin două avioane Il-76 au fost mistuite de flăcări într-un aerodrom din regiunea Pskov, în vestul Rusiei, transmite Agerpres , care citează agențiile de presă EFE și TASS.

„În această noapte (marți spre miercuri, n. red.) s-a încercat realizarea unui atac masiv cu drone în Districtul Federal Central (din Rusia). Unul dintre vehiculele aeriene fără pilot care se îndrepta spre Moscova a fost distrus de forţele de apărare antiaeriană în districtul Ruza. Potrivit informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime sau pagube”, a scris Serghei Sobianin pe contul său Telegram.

Anterior, guvernatorul regiunii Pskov, Mihail Vedernikov, a raportat că apărarea antiaeriană a respins un atac similar împotriva aerodromului din regiune, unde au fost incendiate, totuși, avioane militare de transport Il-76.

Vedernikov a postat o scurtă înregistrare video în care poate fi auzită o explozie şi se pot observa flăcări deasupra aerodromului.

„Ca rezultat al unui atac cu drone, patru avioane Il-76 au fost avariate. A izbucnit un incendiu; flăcările au cuprins două avioane”, scrie TASS, care citează un reprezentant al serviciilor de urgenţă.

Agenţia de presă DPA notează că aerodromul din apropiere de Pskov găzduieşte divizia de paraşutişti care a luat parte la primul val de atacuri aeriene asupra Ucrainei.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a raportat distrugerea a opt drone între orele 21.00 și 01.00 GMT: trei în regiunea Briansk, una în Oriol, una în Kaluga, două în Riazan şi una la Moscova.

Totodată, instituția condusă de Serghei Șoigu a mai susținut că un avion al Flotei Ruse din Marea Neagră a distrus miercuri seara patru ambarcaţiuni militare de mare viteză având la bord grupuri de debarcare din cadrul forţelor ucrainene de operaţiuni speciale cu un total de până la 50 de persoane.

Mihail Razvojaev, guvernatorul Sevastopolului, a declarat la rândul său, tot pe Telegram, că forţele ruseşti antisubmarine şi antisabotaj au respins un atac cu un număr nespecificat de drone în zona golfului. Potrivit TASS, un instrument de propagandă al Kremlinului, a fost vorba despre drone maritime.

La 24 august, Ucraina a informat că forţele sale speciale au efectuat în zorii zilei o incursiune în Peninsula Crimeea, anxată de Rusia în martie 2014. Operațiunea respetică a coincis cu împlinirea a 18 luni de la începerea invaziei ruse şi a 32 de ani de la obţinerea independenţei Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat