Rusia susține că a împiedicat un atac masiv al NATO, cu 624 de rachete de croazieră, împotriva Siriei (Șoigu)

Rusia susține că a împiedicat un atac masiv al NATO, cu 624 de rachete de croazieră, împotriva Siriei (Șoigu)

Demersurile întreprinse de Rusia au împiedicat un atac masiv al NATO, cu cel puțin 624 rachete de croazieră, împotriva Siriei, a declarat luni ministrul apărării rus Serghei Șoigu într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, citat de RIA Novosti.

"Situația din jurul Siriei se schimba și ne putem întreba ce s-ar fi întâmplat dacă președintele nostru (Vladimir Putin) nu ar fi reușit să convingă și să aplice ideea predării și demontării armelor chimice (siriene). Ele (rachetele de croazieră) erau desfășurate acolo, capabile să lovească 24 de ore din 24. În ceea ce privește rachetele de croazieră, au fost 624, spun aceasta din memorie, toate gata pentru a lovi masiv Siria", a declarat ministrul apărării rus.

În opinia sa, ar fi fost destul de dificil de restabilit structura de stat a Siriei după un atac atât de puternic.

El a reamintit că, în 2013, în timpul discuțiilor de la Geneva, Rusia a reușit să convingă SUA că era posibil să se rezolve în mod pașnic o criză declanșată de un atac cu arme chimice în zona Damascului. Părțile au convenit asupra unei strategii militare de non-intervenție și distrugerea armelor chimice siriene până la jumătatea anului 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România